Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Za pacienty Nemocnice Valašské Meziříčí dorazili předškoláci s pomlázkou

18.4.2019

Pacienti oddělení následné péče Nemocnice Valašské Meziříčí o atmosféru svátků jara nepřišli. S blížícími Velikonocemi je navštívily děti z Mateřské školy Kraiczova ve Valašském Meziříčí. Společně s dětmi navštívila oddělení i canisterapeutka se svou psí kamarádkou Arnikou.

Na Zelený čtvrtek, 18. dubna, do Nemocnice Valašské Meziříčí již tradičně zavítala skupinka dětí z místní mateřské školky Kraiczova společně s canisterapeutkou Blankou Hašovou a jejím psem Arnikou. Všichni si i letos připravili pro dlouhodobě hospitalizované pacienty malé velikonoční vystoupení a drobné dárečky s jarní a velikonoční tématikou. Chybět přitom nemohla ani pomlázka, která je typickou a neodmyslitelnou součástí Velikonoc.

„Návštěvy dětí si ceníme čím dál více. Velikonoční svátky a s nimi spojené zvyky jsou pro všechny pacienty velmi významné a oblíbené. Těm, kteří musí o svátcích zůstat v nemocnici, se snažíme alespoň maximálně zpříjemnit pobyt, a návštěva dětí k tomu rozhodně velkou mírou přispívá,“ hodnotí staniční sestra oddělení následné péče Nemocnice Valašské Meziříčí Petra Žákovská s tím, že letos zůstane na oddělení během Velikonoc zhruba padesát pacientů.

Společně s dětmi z mateřské školy zavítala na oddělení následné péče i canisterapeutka Blanka Hašová se psem Arnikou, kteří navštěvují oddělení pravidelně. I tato návštěva vždy budí mezi pacienty velký zájem a propojení úsměvů, pohlazení, dětí a pomlázky byla dalším milým zpestřením.

Na oddělení následné péče Nemocnice Valašské Meziříčí se doléčují pacienti se širokým spektrem diagnóz, od interních či neurologických, až po chirurgické či traumatické. Kapacita obou oddělení je 75 lůžek, která jsou rozdělena převážně do dvoulůžkových a třílůžkových pokojů.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: