Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Patologie Nemocnice Valašské Meziříčí má k dispozici nový odvodňovací automat

21.1.2019

Oddělení patologie Nemocnice Valašské Meziříčí, která je členem skupiny AGEL, získalo pro svou diagnostickou činnost zcela nový odvodňovací automat STP 120-2. Přístroj pro zpracování vzorků přišel nemocnici na více než 330 tisíc korun a sloužit bude všem pacientům napříč odděleními.

„Nový odvodňovací automat na našem oddělení je nedílnou součástí procesu na zpracování vzorků od pacientů. Umožňuje odvodnění vzorku tkáně a následné prosycení parafinem, na jehož základě může laborantka na našem oddělení zhotovit parafínový bloček a z něj pak mikroskopický preparát, který následně pod mikroskopem prohlíží lékař a určuje diagnózu,“ říká k novému pomocníkovi vedoucí laborantka oddělení patologie Mgr. Lucie Kantorová s tím, že tímto přístrojem projdou všechny zaslané vzorky tkání pacienta, které lékaři v Nemocnici Valašské Meziříčí odeberou při operacích či různých diagnostických výkonech.

Přístroj má kapacitu pro uložení až deseti různých programů, které může uživatel volně nastavit. Každý z programů může laborant spustit v okamžitém nebo zpožděném režimu bez časového omezení. Přístroj lze navíc snadno otáčet pomocí čtyř válečků, což umožňuje uživateli rychlý a bezpečný přístup ke každé z nádob.

Tlačítka ovládacího panelu jsou uspořádána ergonomicky pro snadné ovládání. LCD displej zobrazuje všechny parametry v průběhu celého procesu, jako je číslo programu, pozici koše, zbývající čas, čas startu, start zpoždění, celkové trvání programu, nastavení horizontální a vertikální agitace a centrifugace koše, teplotu parafínových lázní, datum a čas.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: