Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Nemocnice Valašské Meziříčí dostala od Nadačního fondu Jonášek nové pomůcky pro nejmenší pacienty

17.12.2018

Zcela nové monitory životních funkcí, ale třeba i moderní ultra HD televizi si budou moci užívat nejmenší pacienti Nemocnice Valašské Meziříčí, která je členem skupiny AGEL. Nemocnici je daroval Nadační fond Jonášek, který se zaměřuje na pomoc nemocným dětem. Dary v hodnotě téměř 100 tisíc korun předala nemocnici předsedkyně nadačního fondu Iva Podzemná a zakladatel fondu Libor Zimmer.

V rámci zdravotnické techniky získalo dětské oddělení tři zcela nové monitory životních funkcí, které u dětí sledují tlak, puls, saturaci, teplotu, dech či EKG křivku. Dalším darem pro malé pacienty byl pak Ultra HD Televizor s výsuvným polohovatelným držákem. 

„Děkujeme všem, kteří se na této akci podíleli. Lékaři i ošetřovatelský personál si této pomoci váží a cení. Na dětském oddělení jsou hospitalizovány děti od narození do osmnácti let, které si léčí veškerá dětská onemocnění, včetně operačních diagnóz a úrazů. Proto je důležité jim pobyt co nejvíce zpříjemnit a právě Nadační fond Jonášek k tomu neskonale pomáhá,“ uzavírá předseda představenstva Nemocnice Valašské Meziříčí MUDr. Martin Hrabovský, MBA.

Nadační fond Jonášek předal dary prostřednictvím předsedkyně nadačního fondu Ivy Podzemné a zakladatele fondu Libora Zimmera, a to za účasti předsedy představenstva Nemocnice Valašské Meziříčí MUDr. Martina Hrabovského, MBA, starosty města Valašské Meziříčí Bc. Roberta Stržínka a primáře dětského oddělení nemocnice MUDr. Libora Slováčka. Dary nyní budou sloužit hospitalizovaným pacientům, jejichž diagnóza a doba léčení budou vyžadovat použití darovaných věcí. 

„Jsme velmi potěšeni, že Nadační fond Jonášek, se kterým spolupracujeme řadu let, pro nás zakoupil zdravotnické přístroje, které jsou pro celý personál dětského oddělení nezbytné v rámci léčby našich hospitalizovaných dětí,“ říká staniční sestra dětského oddělení Ludmila Hrbáčková.

Nadační fond Jonášek pořádá každoročně benefiční akci s názvem Jonáškovo zábavné odpoledne. Benefice je zaměřena na podporu onkologicky nemocných dětí a mládeže a probíhá v prostorách amfiteátru zámeckého parku Kinských ve Valašském Meziříčí.

Nadační fond Jonášek vznikl v prosinci 2010 za účelem pomoci onkologicky nemocným dětem. Zásluhu na založení fondu nese dětský onkologický pacient Jonášek, který chtěl v budoucnu pomáhat dětem se stejným onemocněním. Jeho snem, který se měl uskutečnit po jeho uzdravení, bylo naplnit nemocné dětské tváře štěstím. Jeho představa spočívala v navštěvování a následném obdarovávání nemocných dětí formou sladkých dobrot, až po drobné hračky a finanční nebo materiální pomoc – jako tomu bylo i nyní, v případě Nemocnice Valašské Meziříčí.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: