Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Nemocnice Valašské Meziříčí rozšiřuje předporodní kurzy

21.9.2018

Od měsíce října rozšiřuje gynekologicko-porodní a novorozenecké oddělení Nemocnice Valašské Meziříčí předporodní kurzy pro nastávající rodičky a jejich doprovod o jednu lekci. Díky tomu nabídne přítomným zájemkyním dvě samostatné lekce porodnice a dvě lekce novorozenecké oddělení. Páté setkání pak bude určeno k prohlídce porodního sálu za doprovodu porodních asistentek a zahrne i možnost zodpovídat dotazy přímo na místě. Změna se týká jak zájemců o předporodní přípravu a kurz ve Valašském Meziříčí, tak i nově v Nemocnici Hranice. Cena se přitom oproti minulosti nemění.

Změna nastala především z důvodu získávání mnoha informací v krátkém čase, které musely budoucí rodičky s doprovodem absolvovat. Nyní se lekce rozšíří a bude tak i více času na položení dotazů přímo porodním asistentkám v kurzu. Rozdělením teoretické a praktické části tak určitě zpříjemníme samotné očekávání maminek na potomka, aby byly rodičky s doprovodem co nejvíce seznámeni s valašskomeziříčskou porodnicí a novorozeneckým oddělením,“ hodnotí přínos navýšení kurzu o jednu lekci staniční sestra novorozeneckého oddělení, Bc. Irena Stromšíková.

Naše porodní asistentky jsou profesionálky, které se vedením kurzů zabývají několik let. Nyní jsme srovnali počet lekcí jak pro porodnici, tak i novorozence. Věříme, že si k nám i nadále budou nastávající rodičky nacházet cestu jako doposud,“ uzavírá staniční sestra Bc. Andrea Dočkalová.

Základním cílem kurzů je odbourání strachu a nejistoty z porodu. Porod je o trpělivosti, spolupráci a pozitivním přístupu všech zúčastněných. Cílem zdravotníků valašskomeziříčské nemocnice je přitom laskavý a přátelský přístup, vlídné a ochotné jednání, maximální komunikace, ale také prostá lidská podpora a útěcha.

Předporodní kurzy probíhají v prostorech Střediska volného času - Domeček ve Valašském Meziříčí a v Nemocnici Hranice. Cena kurzu je i přes navýšení počtu lekcí stejně jako v minulosti 500 korun pro maminku včetně doprovodu. Přihlašování je možné na e-mailu  andrea.dockalova@nvm.agel.cz.

 

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: