Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Nemocnice Valašské Meziříčí modernizuje svůj lůžkový fond

28.8.2018

Celkem 71 moderními elektricky polohovatelnými lůžky se může nově pochlubit Nemocnice Valašské Meziříčí. Oddělení anesteziologicko-resuscitační a multidisciplinární jednotka intenzivní péče dostaly konkrétně nová lůžka pro intenzívní péči s vážícím systémem a pro standardní oddělení chirurgie a rehabilitace byla pořízena lůžka akutní péče a dvě bariatrická lůžka. Celková investice do pořízení lůžek vyšla na 2,8 miliónu korun.

„Nová moderní lůžka s matracemi představují pro pacienty zejména vyšší komfort a pohodlí. Starší postele již neodpovídaly standardním požadavkům. Modernizace lůžkového fondu pro nás znamená významný posun ve zvyšování kvality péče o pacienty, bezpečí a také snížení rizika možného úrazu. Důležité je taktéž zmírnění fyzické zátěže u personálu,“ říká hlavní sestra Nemocnice Valašské Meziříčí Mgr. Jana Pelikánová s tím, že obnova lůžkového fondu je velice důležitým bodem v oblasti zvyšování kvality péče Nemocnice Valašské Meziříčí. „S obnovou všech lůžek jsme začali před třemi roky a skončit by měla v roce 2020, kdy se vymění zhruba 70 všech lůžek na interně, gynekologii a dětském oddělení,“ doplňuje hlavní sestra. 

ARO je nyní nově vybaveno dvěma lůžky Multicare s laterálním náklonem a s aktívními antidekubitárními systémy.  Jednotka intenzivní péče byla vybavena čtyřmi novými lůžky, dalších 46 šlo na chirurgii a zbývajících 19 slouží rehabilitačnímu oddělení. „Lůžka jsou vhodná také pro pacienty s vyšší hmotností až do 210 kilogramů i pro lidi s vyšší postavou. Lůžka mají navíc dvoudílné sklopné plastové postranice pro snadnou manipulaci s pacientem. Díky ovladači si může každý pacient sám polohovat jednotlivé díly ložné plochy a také nastavit výšku lůžka,“ uvádí referent zdravotnické techniky nemocnice Ing. Jaromír Petřík s tím, že mezi novými postelemi se objevily i dvě bariatrické, které slouží pacientům až do hmotnosti 320 kilogramů. Tyto jsou umístěny na chirurgickém oddělení. 

Důležitá je i kvalita matrací, které pacientům mohou zpříjemnit pobyt na lůžku. Díky speciálním zdravotním matracím s antidekubitním jádrem se sníží riziko vzniku dekubitu (proleženin), což jsou různě rozsáhlé rány vznikající především u dlouhodobě ležících pacientů. Zdravotnický personál může bojovat proti dekubitům pravidelným polohováním pacientů, co nejlepší hygienou, výměnou lůžkovin a právě již zmiňovaným použitím kvalitních pasívních či aktívních antidekubitálních matrací.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: