Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

V Nemocnici Valašské Meziříčí přišlo v prvním pololetí na svět 453 dětí

13.7.2018

Laura, Sofie, Jakub, ale i Agnes, Eris či Misheel – taková jména dostávali v prvním pololetí novorozenci v porodnici Nemocnice Valašské Meziříčí, která je členem skupiny AGEL. Celkem se zde během prvních šesti měsíců tohoto roku narodilo 453 dětí, mezi kterými panoval zcela vyrovnaný poměr. Narodilo se totiž 227 chlapců a 226 holčiček.

Prvním dítětem roku 2018 byla v Nemocnici Valašské Meziříčí holčička. Malá Veronika se narodila 1. ledna v 5 hodin a 55 minut, vážila 3000 gramů a měřila 48 centimetrů.

Nejplodnějším měsícem byl pak v porodnici Nemocnice Valašské Meziříčí měsíc březen, kdy se narodilo celkem 86 dětí. Jedním z nich byl i chlapeček Sebastian Marek (obě jména křestní), který vážil obdivuhodných 5150 gramů a měřil 55 centimetrů. Chlapeček přišel na svět císařským řezem a mamince Haně a tatínkovi Mariusovi z Valašského Meziříčí udělal obrovskou radost. Hrdí rodiče již z těhotenské poradny tušili, že miminko bude větších rozměrů, a tak pro ně chlapcovy míry nebyly příliš velkým překvapením.

Celkově během prvního pololetí pomohli zdravotníci na svět 227 chlapcům a 226 děvčátkům, přičemž hned třikrát se zde narodila dvojčata.

„Mezi neoblíbenější jména miminek patřila v prvním pololetí Laura, Sofie, Anna, Jakub či Antonín. Po letech se ale objevila například i Liduška a nechyběla ani exotická jména jako Agnes, Eris, Debora či Misheel,“ prozrazuje Bc. Irena Stromšíková, staniční sestra novorozeneckého oddělení Nemocnice Valašské Meziříčí.

Maminky přitom do porodnice Nemocnice Valašské Meziříčí nepřijížděly rodit jen z Valašska a okolí, ale třeba i ze Slovenska. Porodnice Nemocnice Valašské Meziříčí, která je členem skupiny AGEL, nabízí nastávajícím maminkám předporodní kurzy, předporodní cvičení, možnost prohlídku porodního sálu, přednášky na téma porodu či péče o děti a také příjemné prostředí i podmínky k porodu. Oddělení šestinedělí zahrnuje celkem 15 lůžek. Rooming-in je na pokojích již samozřejmostí a výrazně roste procento zájmu klientek o bonding.

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: