Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Do Nemocnice Valašské Meziříčí přivane velikonoční atmosféra

28.3.2018

Pacienti oddělení následné péče Nemocnice Valašské Meziříčí se mají s blížícími se Velikonocemi na co těšit. O atmosféru svátků jara totiž rozhodně nepřijdou. Již nyní ožívá celé oddělení jarní výzdobou a na Zelený čtvrtek navíc ožije i početnou návštěvou. Zdejší pacienty totiž přijdou navštívit děti z místní mateřské školy s pomlázkou i canisterapeutickým psem.

Na Zelený čtvrtek 29. března do nemocnice již tradičně zavítá skupinka děti z místní mateřské školky Kraiczova společně s canisterapeutkou Blankou Hašovou a jejím psem Arnikou, kteří si i letos připravili pro dlouhodobě hospitalizované pacienty malé velikonoční vystoupení a drobné dárečky s jarní a velikonoční tématikou. Chybět přitom nebude ani pomlázka, která je typickou a neodmyslitelnou součástí Velikonoc.

„Návštěvy dětí a jejich zájmu si velmi ceníme. Velikonoční svátky a s nimi spojené zvyky jsou pro všechny pacienty velmi významné a oblíbené. Samozřejmě že každý by byl nejraději o svátcích doma s rodinou, bohužel na vždy to zdravotní stav dovoluje. Těm, kteří musí o svátcích zůstat v nemocnici, se snažíme alespoň maximálně zpříjemnit pobyt, a návštěva dětí k tomu rozhodně velkou mírou přispívá,“ hodnotí staniční sestra oddělení následné péče Nemocnice Valašské Meziříčí Petra Žákovská.

Letos o Velikonocích zůstane na oddělení následné péče Nemocnice Valašské Meziříčí i během svátků zhruba padesát pacientů. Společně s dětmi z mateřské školy za nimi dorazí i canisterapeutka Blanka Hašová se psem Arnikou, kteří navštěvují oddělení pravidelně i mimo svátky. Jejich návštěva vždy budí mezi pacienty velký zájem a nejinak je tomu i teď před Velikonocemi.

Na oddělení následné péče Nemocnice Valašské Meziříčí se doléčují pacienti se širokým spektrem diagnóz, od interních či neurologických, až po chirurgické či traumatické. Kapacita obou oddělení je 75 lůžek, která jsou rozdělena převážně do dvoulůžkových a třílůžkových pokojů.

 

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: