Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Nemocnice Valašské Meziříčí umožňuje při hospitalizaci dvojicím pobyt na jednom pokoji

9.2.2018

Byť se v rámci celoročních hospitalizací nejedná o častý jev, i přesto nabízí Nemocnice Valašské Meziříčí možnost hospitalizace rodinných příslušníků společně na jednom pokoji. Pokud je to v rámci zdravotního stavu možné a partneři, manželé nebo rodinní příslušníci se dostanou současně či v brzké době po sobě na stejné oddělení, umožní jim po individuální domluvě personál překlad do společného dvoulůžkového pokoje.

„Společně pobývat s manželkou na jednom pokoji v rámci chirurgického oddělení? S touto nabídkou personálu zdejšího oddělení jsem neváhal ani minutu,“ říká dvaapadesátiletý pan Jaroslav z Valašského Meziříčí, který byl nucen vyhledat lékařskou pomoc a následně podstoupit operační zákrok v oblasti třísel. „Manželka v tu samou dobu, na kdy jsem měl naplánován zákrok, dostala akutní potíže žaludku a byla hospitalizována na stejném oddělení, na kterém jsem již několik dní pobýval. Dotaz personálu na možnost společné hospitalizace mě velice potěšil,“ dodává pan Jaroslav.

Pobyt rodinných příslušníků ve společném pokoji je v Nemocnici Valašské Meziříčí možný pouze při současné hospitalizaci na stejném oddělení nemocnice. „Pokud to kapacita oddělení dovoluje, vždy se snažíme umístit manželské páry v rámci dvoulůžkového pokoje,“ říká hlavní sestra Mgr. Jana Pelikánová s tím, že případů, kdy jsou manželé umístěni na jednom pokoji během roku, je pouze několik. O masový jev se tedy nejedná.

Společný pobyt je možné také předem naplánovat, například při plánovaných zákrocích, nebo požadavku přítomnosti příbuzného na pokoji s operovaným členem rodiny v rámci nadstandartního pokoje.

Společný pobyt je pak nezbytný při hospitalizaci například mentálně nebo duševně postižených jedinců.

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: