Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Nový ultrazvuk Nemocnice Valašské Meziříčí dříve odhalí problémy žen i nenarozených dětí

21.12.2017

Snadnější a dřívější odhalení zdravotních problémů u gynekologických pacientek zajistí v Nemocnici Valašské Meziříčí nový moderní ultrazvuk. Přístroj za 1,7 miliónu korun odhalí patologie již ve velmi brzkém stadiu jejich vzniku a nabízí možnost zobrazení v trojrozměrném obraze, včetně zjištění polohy a rozsahu. Pooperačně pak usnadňuje velmi rychlou a šetrnou kontrolu s možností porovnání nálezu před operací a po operaci.

„Nemocnice drží trend s nejnovějšími metodami a nejmodernějšími přístroji. Takováto vybavení nás opět posouvají dál k novým možnostem lepší péče o naše ženy," říká o novém ultrazvuku primář gynekologicko-porodnického oddělení MUDr. Leopold Hošek, MPA, s tím, že nový ultrazvuk splňuje nejnáročnější požadavky dnešní doby a je v žebříčku na špičce nejkvalitnějších přístrojů.

Nový moderní ultrazvuk ocení také těhotné ženy, u nichž se dnešní diagnostika díky těmto přístrojům posouvá opětovně do nižších týdnů a je tak možno na samém počátku těhotenství ozřejmit eventuální mimoděložní těhotenství dříve než nastanou komplikace. V dalším stádiu pak lékaři mohu stanovit čím dál větší množství vrozených vývojových vad. Následně mohou sledovat růst a vývoj orgánů, převážně pak případné vrozené vady srdce, které by po porodu vyžadovaly operační řešení. „A nakonec sledujeme dynamiku růstu plodu a můžeme předejít nechtěnému úmrtí. U všech těhotenských vyšetření lze využít jak 3D tak 4D zobrazení - některá k ozřejmění vrozených vad, jiná jsou velmi oblíbená u rodičů, kteří si chtějí prohlédnout své ještě nenarozené děťátko,“ doplňuje primář Hošek.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: