Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Den otevřených dveří ve valašskomeziříčské porodnici zahrne prohlídky i 3D ultrazvuk zdarma

19.10.2017

Letos již popáté otevře porodnice valašskomeziříčské nemocnice své brány všem nastávajícím maminkám i jejich doprovodu. V úterý 24. října si tak budou moci všichni zájemci prohlédnout prostory gynekologicko-porodnického i novorozeneckého oddělení Nemocnice Valašské Meziříčí, zeptat se na cokoliv ohledně porodu či poporodní péče a pro maminky mezi 20. a 28. týdnem bude k dispozici i bezplatný 3D ultrazvuk.

„Každý z nás se cítí lépe a jistěji ve známém prostředí, natož pak maminka, která se chystá k porodu, který je už sám o sobě novým a velmi silným zážitkem. Pravidelně proto nastávajícím maminkám nabízíme možnost prohlídky porodních sálů i novorozeneckého oddělení, stejně jako předporodní kurzy, těhotenské cvičení a přednášky, v rámci kterých se mohou lépe seznámit s tím, co je čeká,“ vysvětluje Bc. Andrea Dočkalová, staniční sestra gynekologicko-porodního oddělení Nemocnice Valašské Meziříčí.

V rámci letošního Dne otevřených dveří porodnice Nemocnice Valašské Meziříčí si budou moci nastávající maminky s doprovodem prohlédnout porodní sály, gynekologicko-porodnické oddělení i novorozenecké oddělení, na které míří maminky spolu s dětmi krátce po porodu. V rámci výkladu seznámí personál příchozí zájemce se základními informacemi ohledně příjezdu do porodnice, průběhu porodu a poporodní péče a maminky budou mít prostor zeptat se na cokoliv dalšího, co je zajímá.

„Jakmile se porod rozběhne, často již není prostor na dotazy ani dlouhé rozmýšlení. Už před porodem proto maminky seznamujeme s tím, co je při porodu čeká, a zároveň informujeme o veškerých možnostech, které u nás mohou využít k ulehčení či zpříjemnění porodu a prvních dní po něm,“ dodává Andrea Dočkalová. 

Součástí Dne otevřených dveří ve valašskomeziříčské porodnici je navíc opět také možnost bezplatného 3D ultrazvuku pro maminky mezi 20. a 28. týdnem těhotenství, na který je potřeba se předem objednat e-mailem na adrese andrea.dockalova@nvm.agel.cz. Zároveň je také nutné přinést si s sebou vlastní USB disk pro archivaci snímků.

„Běžné pojištění moderní 3D ultrazvuk nehradí, a protože jde o službu v ceně v řádech stokorun, ne každá maminka si jej může dovolit. V rámci Dne otevřených dveří chceme dát tuto možnost opravdu všem,“ uzavírá Dočkalová.

Den otevřených dveří valašskomeziříčské porodnice bude probíhat v prostorách porodního sálu, porodního oddělení a novorozeneckého oddělení v úterý 24. října od 14:30 do 18 hodin. Zájemci mohou přicházet kdykoliv v tomto čase do vestibulu gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Valašské Meziříčí, odkud budou dále provázeni jednotlivými odděleními. 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: