Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Díky recyklaci starých spotřebičů zaměstnanci Nemocnice Valašské Meziříčí významně přispěli k ochraně přírody

18.8.2017

K ekologičtějšímu a společensky odpovědnému fungování přistupuje v Česku stále více firem i jednotlivců. Výjimkou nejsou ani zaměstnanci Nemocnice Valašské Meziříčí, která je členem skupiny AGEL. Nemocnice se již pátým rokem zapojuje do projektu Zelená firma a díky recyklaci starých elektrospotřebičů ušetřila již stovky litrů ropy, desítky litrů vody i desítky MWh elektřiny a také tuny emisí CO2.

Za posledních pět let odevzdali zaměstnanci v Nemocnici Valašské Meziříčí k recyklaci konkrétně 1199 kilogramů drobného elektra a baterií. Ekologické zpracování těchto spotřebičů probíhá ve spolupráci s firmou REMA Systém, která zajišťuje organizaci sběru, třídění, recyklaci a nakládání s elektroodpadem v celé České republice.

„Do sběrného boxu umístěného v suterénu nemocnice mohou zaměstnanci házet například drobné elektrospotřebiče, baterie, rádia, telefony, tonery, CD a DVD nebo třeba elektronické hračky,“ vysvětluje marketingový pracovník, Michal Václav, DiS.

Cílem projektu Zelená firma je ochrana životního prostředí a eliminace negativního dopadu lidských činností pomocí zpětného odběru a efektivní recyklace odpadů elektrických a elektronických zařízení. Ta obsahují mnohé nebezpečné látky, jako je například rtuť, olovo, kadmium či brómované zpomalovače hoření, ale také velké množství recyklovatelných a znovu využitelných materiálů, při jejichž neekologické likvidaci by naopak docházelo k nechtěnému spotřebovávání vody i ropy a emisím CO2.

 „Naše nemocnice významně podporuje odevzdávání elektrozařízení ke zpětnému odběru již několik let a statistická čísla jednoznačně ukazují, že pro naši planetu a tudíž i pro každého z nás má zpětný odběr elektrozařízení, i těch nejmenších, smysl,“ uzavírá MUDr. Martin Hrabovský, předseda představenstva Nemocnice Valašské Meziříčí, s tím, že nemocnice jako firma má přitom v rámci projektu možnost zdarma ekologicky likvidovat i odpad objemnější.

 

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: