Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Nový resuscitátor pomůže zachraňovat životy novorozenců v Nemocnici Valašské Meziříčí

27.7.2017

Speciální přístroj určený pro resuscitaci novorozenců a kojenců pořídila v těchto dnech Nemocnice Valašské Meziříčí, která je členem skupiny AGEL. Ačkoliv budou lékaři vybavení v hodnotě přesahující 100 tisíc korun využívat spíše výjimečně, v případě nutnosti mohou čerstvě narozeným dětem poskytnout tu nejlepší péči.

Zařízení lze používat vždy, když si dítě nedokáže vytvořit efektivní a dostačující vzorce dýchání nutné k zajištění potřebné dodávky kyslíku do tkání anebo k odstranění oxidu uhličitého z těla. Následkem nedokysličení mozku a dalších orgánových systémů mohou vzniknout těžké následky na zdraví dítěte, včetně neurologických potíží.

Resuscitátor slouží k obnovení dechové aktivity novorozence. „Doufám, že budeme muset přístroj používat v co nejmenším počtu případů. Nicméně v případě nutnosti je jeho použití jedním z kroků, kterými lze minimalizovat negativní dopady špatného startu do života dítěte,“ říká primář dětského a novorozeneckého oddělení Nemocnice Valašské Meziříčí MUDr. Libor Slováček s tím, že vybavení nepotřebuje žádný zdroj elektrické energie, a lze ho tak snadno přemisťovat. Lékaři jej mohou použít přímo na porodním sále, jednotce intenzivní péče i na novorozeneckém oddělení.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: