Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Nemocnice Valašské Meziříčí má nový echokardiografický přístroj

29.6.2017

Zcela nový moderní echokardiograf uvedla do provozu Nemocnice Valašské Meziříčí, která patří do skupiny AGEL. Plně digitální ultrazvukový systém umožní v kardiologické ambulanci provádět celé spektrum echokardiografických vyšetření. Investice do špičkového echokardiografu přišla na více než 2,6 miliónu korun.

Přístroj slouží k podrobnějšímu ultrazvukovému vyšetření funkce srdce a stal se tak již nedílnou součástí při vyšetřování v kardiologii. „Jedná se o ultrazvukovou vyšetřovací metodu, při které se zobrazuje srdce. Při vyšetření hodnotíme jeho velikost, funkce svaloviny, funkce srdečních chlopní, velikost srdečních dutin a dalších nitrosrdečních struktur,“ říká primář interního oddělení valašskomeziříčské nemocnice MUDr. Petr Zajíček s tím, že echokardiografická ambulance provede ročně kolem 4,5 tisíce vyšetření, čímž se řadí mezi nejvýznamnější na své úrovni v České republice.

Nový echokardiografický přístroj nahradil starší provozovaný ultrazvuk, který již byl na hranici své životnosti. Nový ultrazvukový přístroj se řadí do absolutní špičky echokardiografických přístrojů toho času dostupných na trhu. „Vzhledem ke srovnatelnosti co se týče zobrazovacích možností mezi špičkovými modely ultrazvukových přístrojů ve světě, jsme tentokrát jako hlavní kritérium zvolili kvalitu uživatelského prostředí, zajištění spolehlivého servisu a hlavně hardwarovou a softwarovou kompatibilitu s menším přenosným přístrojem, který byl zakoupen loňský rok pro provoz na intenzivních lůžkách naší nemocnice. Svými možnosti se tak oba dva skvěle doplňují. Máme tak nejmodernější dvojici ultrazvukových přístrojů, kterou bychom v současnosti mohli mít,“ uvádí primář Zajíček.

S novým přístrojem nemocnice získala především kompletní ultrazvukový systém pro vyšetření všech druhů pacientů s nemocemi srdce. „Pokud se týče kvalitního výsledku vyšetření, zde stále jde především o zkušenosti lékaře, který dané vyšetření provádí,“ dodává primář.

Nemocnice Valašské Meziříčí v posledních letech trvale investuje. V posledních měsících například investovala do nového operačního stolu, porodního lůžka na porodním sále či pořízení nových polohovatelných lůžek na oddělení. V roce 2016 proběhla úplná rekonstrukce stravovacího provozu. „Snažíme se, aby se u nás klienti cítili co nejlépe. V letošním roce například plánujeme proinvestovat zhruba 17 miliónů korun, vše z vlastních zdrojů. Z větších investic můžu jmenovat laparoskopickou věž pro operační obory, UZ přístroj pro gynekologicko-porodnické oddělení nebo kolonoskop pro gastroenterologické oddělení. Na roky 2018 až 2019 plánujeme rekonstrukci vzduchotechniky na centrálních operačních sálech a obnovu CT přístroje,“ uzavírá předseda představenstva Nemocnice Valašské Meziříčí MUDr. Martin Hrabovský.

 


 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: