Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Odborníci na zažívací trakt se už po dvaadvacáté sjedou v Rožnově pod Radhoštěm

24.5.2017

Odborníci na onemocnění zažívacího traktu se na konci května tradičně sjedou do Rožnova pod Radhoštěm. Nemocnice Valašské Meziříčí, člen skupiny AGEL, zde letos pořádá již 22. ročník odborné konference Rožnovský gastroenterologický den, která je určená lékařům i zdravotním sestrám. Akce zahrne celkem tři desítky přednášek zaměřených na specifické trávicí potíže, metody léčby i komplikace onemocnění zažívacího traktu.

„Již dvaadvacet let usilujeme na Rožnovských gastroenterologických dnech o pestrý program plný aktuálních témat a nových poznatků, což by nebylo možné bez spolupráce s kolegy z jiných nemocnic, kteří jsou v našem oboru špičkami. Jsem proto rád, že tato spolupráce funguje a do Rožnova se na naši tradiční konferenci sjíždějí odborníci nejen z celé České republiky, ale také ze Slovenska, aby si prohloubili své znalosti a vyměnili nejnovější zkušenosti z gastroenterologie a ze spolupracujících oborů,“ říká MUDr. Martin Liberda, primář gastroenterologie Nemocnice Valašské Meziříčí, který je zároveň garantem odborné konference.

Mezi přednášejícími přitom budou zastoupeni jak zdravotníci Nemocnice Valašské Meziříčí, tak i odborníci z dalších zařízení, zejména pak fakultních nemocnic v Brně, v Ostravě či v Olomouci. Každoročně se navíc daří získat k odborné účasti i kolegy ze Slovenska, tento rok konkrétně z Martina.

Sekce pro nelékařské zdravotnické pracovníky se letos zaměří například na urgentní endoskopii, intragastrický balon v léčbě obesity, domácí léčbu pacientů s nehojícími se ranami, ale třeba také strategie podporující spánek nebo lidské zdroje. Pro lékaře pak budou připraveny přednášky na téma tenkostřevních nádorů, vztahu bránice a refluxní nemoci jícnu, endoskopické léčby pankreatických kolekcí, novinek v biologické léčbě IBD a v zobrazení žlučových cest a také řada zajímavých kazuistik.

Letošní ročník Rožnovského gastroenterologického dne proběhne v pátek 26. května od 9.00 hodin v Hotelu Eroplán v Rožnově pod Radhoštěm a potrvá zhruba osm hodin.

 

 

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: