Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Za pacienty Nemocnice Valašské Meziříčí dorazil Mikuláš i se čtyřnohým čertíkem

6.12.2016

Pacienti Nemocnice Valašské Meziříčí o Mikulášskou nadílku nepřišli. Naopak, na zdejší dětské oddělení a oddělení následné péče dorazily v úterý 6. prosince hned dvě mikulášské družiny. První byl Mikuláš s čerty a anděly ze Střední zdravotnické školy Vsetín, druhý pak Mikuláš s družinou z mateřské školky Vyhlídka v čele s canisterapeutickou fenkou Aki. Nechyběly úsměvy, dárečky, povídání básniček, ale také sliby ohledně polepšení malých rošťáků.

„Oslavy svátku svatého Mikuláše neodmyslitelně patří k předvánočnímu období, a děti se na ně těší podobně jako na Vánoce. Pokud tedy malí pacienti nemohou tento svátek oslavit mimo nemocnici, přichází za nimi náš Mikuláš s doprovodem už tradičně přímo do nemocnice,“ říká Ludmila Hrbáčková, staniční sestra dětského oddělení Nemocnice Valašské Meziříčí, s tím, že Mikulášskou návštěvu organizuje nemocnice nejen pro dětské pacienty, ale také pro dlouhodobě hospitalizované pacienty oddělení následné péče.

Tradiční je v nemocnici návštěva studentek Střední zdravotnické školy Vsetín, které se ve valašskomeziříčské nemocnici připravují na budoucí výkon svého povolání. Při jejich návštěvě nikdy nechybí pohádkové převleky, nadílka, ani výzvědy ohledně hříchů, které organizují studentky spolu s kantory.

Letošním zpestřením pak byla druhá mikulášská výprava pod vedením canisterapeutky Blanky Hašové a fenky plemene hovawart – Aki, která z košíku sama nabízela drobnou nadílku dospělým pacientům. Ohlasy na nevšedního člena družiny byly u pacientů výtečné a mnozí z nich dokonce úplně zapomněli na samotného Mikuláše. Zbytek družiny, tvořený žáky mateřské školky Vyhlídka, pak nabídl přítomným poutavý program plný zpěvu a recitace, který vykouzlil úsměv na tvářích všech přítomných.

 „I starší lidé reagovali na tuto akci velice pozitivně a opravdu všude panovala skvělá atmosféra. Moc nás těší, že jsme mohli návštěvu Mikuláše využít i pro pacienty na lůžkách následné péče a potěšit je nejen drobnou výslužkou, ale i nádherným programem a možností pomazlit se s pejskem,“ hodnotí staniční sestra oddělení následné péče Nemocnice Valašské Meziříčí Petra Žákovská a dodává, že pacienty oddělení následné péče ve stejný den navštívili také žáčci mateřské školy Hrachovec společně s kaplanem nemocnice Mgr. Petrem Vránou, kteří si připravili besídku plnou vánočních písní.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: