Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Nemocnice Valašské Meziříčí uspořádá konferenci o léčbě ran

24.10.2016

Nemocnice Valašské Meziříčí, člen skupiny AGEL, letos vůbec poprvé pořádá odbornou konferenci úzce zaměřenou na léčbu chronických a nehojících se ran. Konference určená nelékařským zdravotnickým pracovníkům proběhne ve valašskomeziříčském Kině Svět, a to v úterý 25. října. Záštitu nad Valašským dnem o léčbě ran převzala Sestra roku 2015 Kateřina Palinčáková, která se na problematiku hojení ran specializuje a dlouhodobě se jí aktivně věnuje.

„Hojení ran je nesmírně důležité a vážné téma napříč mnoha zdravotnickými specializacemi, byť to tak pro laika mnohdy nevypadá. I ze zcela drobné ranky se totiž u polymorbidních pacientů či ve spojení s infekcí může stát vážný a dlouhodobý zdravotní problém, který člověka může ohrozit i na životě. V problematice ran je proto maximálně důležité věnovat pozornost prevenci i moderním trendům, které mohou pomoci léčbu zefektivnit či zcela zamezit vzniku nehojících se ran. A také proto pořádáme tuto konferenci, jejímž cílem je výměna nejnovějších poznatků i zkušeností mezi odborníky,“ říká zdravotní sestra Nemocnice Valašské Meziříčí Kateřina Palinčáková, která převzala nad akcí záštitu.

Odborná konference zahrne více než desítku odborných přednášek zaměřených na novinky a moderní trendy v léčbě ran, ukázky příkladů z praxe a také diskuzi. Řeč bude například konkrétně o proleženinách, o nejnovějších mezinárodních (EPUAP) poznatcích v prevenci a léčbě dekubitů, roli agentur „home care“ při léčbě ran, nebo třeba také o tom, zda má kvalita spánku či strava vliv na hojení ran. Mezi přednášejícími se přitom objeví specialisté na léčbu nehojících se ran nejen z Nemocnice Valašské Meziříčí, ale i oborníci z nemocnic v Ostravě, Olomouci, Vsetíně, Novém Jičíně a další.

Akce určená nelékařským zdravotnickým pracovníkům proběhne v úterý 25. října ve valašskomeziříčském Kině Svět, a to mezi devátou a čtrnáctou hodinou.

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: