Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Nadační fond Jonášek obdaroval dětské oddělení Nemocnice Valašské Meziříčí a.s.

20.9.2016

Nadační fond Jonášek, prostřednictvím předsedkyně nadačního fondu Ivy Podzemné, zakladatele fondu Libora Zimmera a tiskového mluvčího Františka Baláše, předali za účasti starosty města Valašského Meziříčí, Bc. Roberta Stržínka, věcné dary dětskému oddělení, které budou sloužit jak nejmenším dětem na oddělení se svým doprovodem, tak i dalším malým pacientům v rámci výtvarných dovedností za účasti učitelek místní Základní a mateřské školy.

Dary v hodnotě 30.000 Kč převzal primář MUDr. Libor Slováček a staniční sestra Ludmila Hrbáčková. Finanční prostředky byly využity na nákup nezbytných dětských povlečení, polštářů, úložných boxů, malovaných dekorací s dětskými motivy na výzdobu pokojů, dále různými pastelkami, omalovánkami, fixy a podobně. Finanční částka na nákup vybavení byla získána na benefiční akci „Jonáškovo zábavné odpoledne“, kde nadace přislíbila dar dětskému oddělení Nemocnice Valašské Meziříčí a.s.

Například malované dekorace budou nově na každém pokoji dělat dětským pacientům radost. Jejich instalace proběhne v následných dnech. Zástupci představili termín příštího ročníku benefiční akce „Jonáškovo zábavné dopoledne“, která se odehraje 20. a 21. května 2017. Právě část výtěžku z této benefice posloužila k nákupu darovaných předmětů. Během normálního provozu oddělení si všichni našli čas i na diskuzi o další spolupráci.

. "Chtěl bych poděkovat zástupcům Nadačního fondu Jonášek za věcné dary pro dětské oddělení valašskomeziříčské nemocnice a jsem rád , že jsme se dohodli i na další spolupráci", sdělil předseda představenstva, MUDr. Martin Hrabovský.

 

 Samotné předání proběhlo ve velmi přátelské a milé atmosféře, kterou vytvořili jak samotní účastníci předávajících, tak i zdravotní personál dětského oddělení Nemocnice Valašské Meziříčí a.s.

Dětskému oddělení bylo zakoupeno:

18 ks dětského povlečení v hodnotě 12.268,-Kč

12 ks polštářů v hodnotě 3.505,-Kč

10 ks úložných boxů v hodnotě 1.493,-Kč

17 ks malovaných dekorací s dětskými motivy na výzdobu pokojů v hodnotě 10.206,- Kč

…a dále fixy, pastelky, omalovánky

Nadační fond Jonášek vznikl v prosinci 2010, za účelem pomoci onkologicky nemocným dětem. Zásluhu na založení fondu nese Jonášek, který díky své nemoci chtěl v budoucnu pomáhat dětem se stejným onemocněním. Jeho snem, který se měl uskutečnit po jeho uzdravení, bylo naplnit nemocné dětské tváře štěstím. Jeho představa spočívala v navštěvování a následném obdarovávání nemocných dětí formou sladkých dobrot až po drobné hračky a finanční nebo materiální pomoc onkologickému oddělení. Svůj sen bohužel nemohl uskutečnit, proto jsme se rozhodli založit tento fond, abychom splnili přání nejen jemu, ale také stovkám jiných dětí s onkologickým onemocněním. Budeme se snažit, aby naše pomoc nebyla pouze teoretická, ale aby děti pocítily naší a jak doufáme i Vaší pomoc ve skutečnosti.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: